Assessment gehaald! Maar wat nu?

Ik denk dat ik best trots op mijzelf mag zijn als ik terugkijk naar het afgelopen semester. Ik heb met mijn assessment alle competenties goed kunnen uitleggen en ben blij met wat ik neer heb kunnen zetten. Het grootste punt van feedback was dat ik het lastig vind om dingen af te maken waar ik ook aan begin. Ook zou ik breder moeten/mogen denken. Ik kon mij wel erg goed vinden in deze feedback en ga dit ook zeker meenemen naar dit semester.

Ik voel me gelukkig een stuk zekerder binnen de opleiding. Ik snap beter hoe het werkt en hoe ik met de vrijheid en ‘vaagheid’ van deze opleiding moet dealen. Ik heb het idee dat ik nu redelijk door heb hoe ik het beste uit mezelf kan halen het komende halve jaar.

Op dit moment ben ik nog een onbeschreven blad. We hebben net de eerste week van het tweede semester achter de rug en eerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat ik nu precies wil gaan doen de komende drie/vier maanden. Van één project ben ik zeker. Ik wil een reeks interviews gaan maken met verschillende thema’s. Gebaseerd op het verhaal wat mijn geïnterviewde te vertellen hebben wil ik een stukje muziek schrijven/inspelen om het verhaal van die persoon te ondersteunen en deels te vertellen doormiddel van muziek. Dit lijkt mij erg interessant om te gaan doen omdat dit mijn twee grootste interesses zijn in het journalistieke gebied.

Helaas kan ik alleen met dit bovenstaande niet alle competenties dekken en mijn volledige Propedeuse halen. Ik weet dat ik nog meer moet gaan ondernemen om bij dit eindstation aan te komen, maar wat ik hiernaast nog aan projecten wil doen weet ik nog niet. Ik kamp nog steeds met het feit dat ik heel veel onderwerpen heel eventjes interessant vind, maar vervolgens toch niet interessant of uitdagend genoeg om er ook daadwerkelijk mee door te gaan. Ik wil daarom het bovenstaande project als ‘hoofdproject’ aanschouwen en kijk gaandeweg wat ik er nog bij wil gaan maken. Ik zou hier nu nog geen plan voor vast kunnen leggen omdat ik geen idee heb hoe of wat.

‘’Hoor ik thuis in het vak journalistiek en waarom?’’

Is de vraag die dit semester centraal staat. Momenteel kan ik hier nog geen antwoord op geven maar ik denk dat ik hier gaandeweg achter moet komen, als ook het échte produceren gaat beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *