De Belofte, deel 2

Zo. Het heeft eventjes geduurd, maar ik ben eindelijk zo ver om mijn belofte voor het komende semester samen te gaan stellen. Dit zijn handvaten, het betekend niet dat alles vast staat.

Waar wil ik mij mee bezig gaan houden tot het volgende assessment?:

  • Niets nieuws

Niets nieuws. Onbeschreven verhalen komen tot leven. Dit is een project wat ik samen met Nina, Ronja, Hijba en Mees heb opgezet. Wij willen ons eigen platform op gaan zetten met verhalen die niet zo snel iets met nieuws te maken hebben, maar wel interesant of revelant zijn voor onze doelgroep. Hier zal waarschijnlijk veel tijd en werk in gaan zitten. Er moeten interviews komen, er moet een site en graphic design komen. Er moet geschreven worden, foto’s gemaakt worden. Misschien moet er uiteindelijk zelfs een tijdschrift komen, wie weet… Kortom, zat te doen dus!!

  • Venijnig vraagstuk: Slachtofferhulp

Ook werd ons aangeraden om ons bezig te houden met een venijnig vraagstuk; een vraagstuk wat uit het werkveld komt. Ik heb gekozen voor het vraagstuk wat te maken had met ethiek in de journalistiek en slachtofferhulp. ‘’Hoe gaat de journalistiek om met het spanningsveld tussen persvrijheid (inclusief vrijheid van nieuwsgaring) en de belangen (onder meer privacy) van slachtoffers?’’ Is een van de hoofdvragen van het vraagstuk. Heel interessant, maar veel weet ik er nog niet over. Dat gaan we nog zien.

  • Groepsopdracht

In de meeting van afgelopen maandag is besproken om met de hele klas een tof project neer te gaan zetten. Wat dit is/wordt, weten we nog niet. Hier gaan we hopelijk binnenkort over brainstormen

  • Project nepnieuws

Een aantal weken geleden is het al ter spraken gekomen. Het grote aantal nepnieuws berichten in de media tegenwoordig. Het leek ons heel interessant om eens te gaan kijken naar hoe dit in zijn werking gaat. Dit wilden wij doen door zelf een nepnieuwtje te gaan verspreiden en kijken naar wie of wat het oppikt. Hier moeten nog over brainstormen, ook over het ethische deel van het project, want is het etisch verandwoord om daadwerkelijk als journalist foutive informatie naar buiten te brengen? En met welke doeleinden? Dit leek mij een erg interessant vraagstuk om mee bezig te zijn.

  • Condorsite

Er kwam afgelopen maandag een verzoek vanuit de derde jaars of er van elk jaar twee afgevaardigden konden zijn die zich bezig wilden houden met onze eigen Condor site. Hier heb ik me voor opgegeven en zal hier dus ook aan de slag mee gaan.

  • 3 voor 12

Als laatste ga ik beginnen met het werken voor 3voor12 Tilburg. Ik heb gister veel met Bas van Duren (hoofdredacteur) gepraat en ik heb besluiten me bij zijn team aan te sluiten. Ik wil het vooral gaan hebben over Drum&Bass, Techno, Psytrance en Dub/Bass feesten. Naast dat ik deze feesten/raves het aller leukst vind om te bezoeken had Bas ook een tekort aan recensenten in dit vakgebied. Ook ga ik naast recensies ook interviews doen met organisatoren van dit soort raves. Oftewijl een goede kans voor mij om me nog wat meer te verdiepen in het werkveld.

Ik realiseer mij dat ik met deze zes projecten veel hooi op mijn vork heb genomen. Ik sluit daarom ook niet uit dat er nog wat zal weg vallen/niet zal lukken. Maar ik ga mijn best doen om ook het komende semester weer tot een goed eind te laten komen en weer de volle dertig punten op mijn assessment te halen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *