Reflectie en Bronnen column John Williams

Gebruikte bronnen:

https://www.encyclo.nl/begrip/pastiche

https://www.al.com/life/2020/01/the-genius-of-john-williams-star-wars-music-composer.html

https://www.nporadio4.nl/filmmuziek/achter-de-schermen/4387-wat-john-williams-betekent-voor-filmmuziek

www.youtube.com (voor alle vergelijkingen)

https://www.imdb.com/title/tt0076759/?ref_=ttls_li_tt (Voor jaartal)

https://www.imdb.com/title/tt0034946/ (Voor jaartal)

Het publiek wat ik voor deze column voor ogen heb, zijn mensen vanaf achttien jaar tot 30/40. Hier heb ik voor gekozen, omdat de aanleiding van deze column vanuit deze doelgroep komt, zoals in de eerste alinea te lezen is. Ik heb deze keer het net weer wat anders aangepakt dan andere keren. Normaal gesproken begin ik vaak met onderzoek en kies ik op basis daarvan een passend onderwerp. Deze keer had ik het onderwerp al in mijn hoofd en zat ik er al een tijdje op te ‘broeden’ voordat ik besloot er wat mee te gaan doen. Ik merkte dat dit wel goed voor mij werkte, omdat het eindproduct nu sneller klaar was dan normaal.

Een groot deel van mijn onderzoek heeft plaats gevonden op youtube, wat ook vrij vernieuwend voor mij was. Ik ben een hele dag bezig geweest met het luisteren en vergelijken van verschillende soundtracks van Williams en andere componisten. Ik had geluk dat er over dit onderwerp ook al meerdere video’s te vinden waren, maar deze belichtte het onderwerp vooral van een kant. De uitdaging lag hem dus voor mij vooral in de beide kanten van het onderwerp belichten en mijn eigen mening erover te vormen, daarom koos ik voor een column.

Deze andere manier van onderzoek en eindproduct waren voor mij vernieuwend.

Ik heb gemerkt dat ik het leuk vind om over dit onderwerp te schrijven, naast dat het over muziek gaat (wat sowieso dicht bij mij staat) is het ook een onderwerp wat niet veel mensen zal opvallen. Ik heb het idee dat ik op dit gebied wat bewustzijn heb kunnen creƫren en mijn lezers hun eigen mening hier over heb laten kunnen vormen. Ook heb ik gemerkt dat het schrijven van een column bij mij past, omdat ik vaak ergens een sterke mening over heb en ik in een wat lossere taal kan schrijven.

Al met al ben ik tevreden met het eindresultaat en kijk ik uit naar mijn volgende column.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *