Reflectie vliegend spaghettimonster

Het idee om een crossmediaal product te maken over de kerk van het vliegende spaghettimonster ontstond vanuit een discussie tijdens de meeting over het geloof. Ronja, Mila, Liam en ik waren alle vier zeer te spreken over dit idee. We besloten meerdere malen bij elkaar te komen en een opzet te maken. Dit verliep comminucatief en journalistiek gezien erg goed. Het researchdossier en de opzet hadden we eigenlijk binnen een ochtend/middag af. Toen kwam het moment dat we mensen moesten benaderen, we hebben allemaal meerdere mensen gebeld, gemaild, bericht op LinkedIn en noem maar op. Helaas was er zo goed als niemand bereid om met ons mee te werken. Ook door de komst van de coronacrisis was het voor ons niet mogelijk om een kerkdienst bij te wonen, of daar langs te gaan.

Door deze hindernissen zakte de motivatie erg en is het project verwaterd, wat erg zonde is, omdat we er nog steeds allemaal erg gepassioneerd over zijn. De kans is groot dat we hier in het tweede jaar nog mee doorgaan.

Wat ik in vorige reflecties van andere projecten al meer beschreef, is het doorpakken van projecten. Dit blijft een lastig ding voor mij. Ik merk nog steeds dat mijn motivatie aan het begin van projecten heel groot is, maar naarmate het vorderd het begint te zakken. Bij kleine projecten is dit een minder probleem en naarmate de deadline dichterbij komt ook niet, omdat de druk dan groter is. Dit vind ik een van de grootste minpunten van mijzelf bij de opleiding en zal hier wederom mijn uiterste best voor gaan doen om dit te elimineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *