Studio Bangana

Livestream consultants in moeilijke tijden

Studio Bangana is ontstaan vanuit het DJ collectief: Banganagangbangers, waar ze altijd draaiden wat ze zelf wilden, zonder zich veel te laten leiden door organisatoren of boekers. ‘’Toen we stopten met draaien wilden we deze gedachte voortzetten, maar ook andere mensen de kans geven die in het wereldje zitten.’’, zegt Sidney Marte, onderdeel van Studio Bangana. Alleen is dit helaas in deze tijd van sociale onthouding niet meer mogelijk.

In eerste instantie hield Studio Bangana zich vooral bezig met het organiseren van livestreamfeestjes, waarbij ze nieuwe DJ’s en producers de kans gaven om te laten horen wat ze in huis hadden. ‘’Voor ons gaat het er vooral om dat we muziek inzetten als middel om mensen met elkaar te verbinden. Iedereen moet zich welkom, veilig en vertrouwd voelen om hier nieuwe vriendschappen aan te gaan, doormiddel van muziek die je nog nooit gehoord hebt.’’ Deze livestreams werden meestal een keer in de maand gehouden, en bestonden uit verschillende sets van DJ’s met elk hun eigen style en genre. ‘’We willen zo laagdrempelig mogelijk blijven en iedereen welkom heten. We hebben niet persé een bepaald genre, maar we geloven vooral in mensen die passie voor muziek hebben’’. Het zou dus kunnen dat er in een stream disco, funk, hiphop én drum & bass werd gedraaid. Deze streams zijn nog terug te luisteren op hun site: www.studiobangana.com.

Helaas zijn door de steeds strengere maatregelen omtrent het coronavirus deze livestreamfeestjes niet meer mogelijk om te houden, erg jammer, maar de mannen van Studio Bangana laten zich niet zomaar kisten. Naast dat de feestjes natuurlijk weer doorgaan op het moment dat de ‘coronacrisis’ voorbij is, verzorgen ze vanaf nu ook gratis advies voor het opstellen van een livestream én stellen ze eventueel hun studio beschikbaar, afhankelijk van de noodzaak. ‘’De behoefte naar een livestream is in de afgelopen tijd ontploft. Livestreams zijn op dit moment misschien wel de beste manier om in contact te blijven met je doelgroep.’’ Het advies waar we aan moeten denken kan heel erg verschillend zijn per vraag. ‘’Er zijn nog heel veel mensen die de basiskennis omtrent het gebruik van de benodigde technologie (Skype, Facebook-live, Youtube-live, twitch, etc.) niet bezitten. Ik kan ze er doorheen coachen, via hun scherm meekijken, of ik help ze via de telefoon’’. Als er uitgebreidere apparatuur nodig is, zal er gekeken worden wat het doel van de stream is. Als dit van dusdanige noodzaak is én het heeft een bepaald effect waar ze achter staan, zal er gekeken worden of hun studio beschikbaar gesteld kan worden.

In principe mag iedereen met een livestream-gerelateerde vraag aankloppen bij de Studio. Ze zullen een adviserende rol aannemen en je verder op weg helpen in de wereld van de livestream. Hiermee hopen ze veel mensen wegwijs te maken in het digitale tijdperk waarin we nu leven en ervoor te zorgen dat toch iedereen van de muziek of andere doeleinden kan blijven genieten. Dus, heeft u een livestream hulpvraag? Schroom dan niet en vul het formulier in op ww.studiobangana.com!

In opdracht van 3voor12 Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *