Zet ‘m om, Thom!!

Het is inmiddels weer een tijdje geleden dat ik ervoor ben gaan zitten om een reflectie te schrijven. Niet dat ik niks heb gedaan in de afgelopen tijd, maar lastig was het wel. De hele situatie rondom het coronavirus op dit moment heeft toch wel ervoor gezorgd dat ik er journalistiek gezien even af heb gelegen. Naast dat ik helaas zelf anderhalve week ziek ben geweest van dit ****virus merk ik aan mezelf dat ik het heel lastig vind om mezelf bezig te houden in deze tijden van sociale onthouding en thuisisolatie. Hier zal ik natuurlijk ook niet de enige in zijn. Er moet gewoon even een knop om, zo is het en niets anders.

Vandaag ben ik pas echt begonnen met het indrukken van deze knop, wat in principe al te laat is. Ik baal hier namelijk van omdat ik nu weer, net zoals in het eerste semester wat langzaam op gang kom. Ja, het gaat al sneller en beter dat het afgelopen halve jaar, maar het is nog steeds niet waar ik eigenlijk zou willen dat het is. Toch ben ik de enige die hier wat aan kan veranderen. Ik moet meer doorpakken, dat is het. Vind ik iets interessant? Meteen opschrijven en overna denken! Moet ik ergens een reflectie over schrijven? Niet uitstellen, maar gewoon meteen doen! Ik wil echt (ookal hoeft het niet) mijn propedeuse gewoon halen dit jaar, dus ik moet echt een sprint gaan trekken. Dus daarom zet ik bij deze, bij het posten van dit reflectie verslag bij mezelf de knop om en hoop ik dat ik nu echt een stok achter de deur zet voor mezelf.

We moeten zoveel mogelijk binnen blijven, alle leuke dingen afgelast, geen terassjes, geen feestjes. Dit is allemaal heel vervelend en jammer, maar dit moet ik maar accepteren en kijken naar wat voor goede dingen het met zich mee kan brengen. Ik heb bijvoorbeeld minder afleiding en veel meer tijd en rust om aan school te zitten, dit kan ik zeker wel gebruiken.

Mijn hoofd zit vol met idee├źn. Wat ik allemaal wil gaan doen is terug te lezen in mijn belofte en de nuance daarvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *